1. Home
  2. Persoonlijke aandacht tijdens het thuiswerken

Persoonlijke aandacht tijdens het thuiswerken

| 25 februari 2021
Persoonlijke aandacht tijdens het thuiswerken
Persoonlijke aandacht tijdens het thuiswerken

Nu we allemaal thuiswerken, is het extra lastig om met elkaar verbonden te blijven. We zien en spreken elkaar minder. En als we elkaar wel zien of spreken, dan is het vaak digitaal. We missen de ‘babbel bij het koffiezetapparaat’. Juist in deze tijden is het belangrijk om, waar mogelijk, persoonlijke aandacht aan elkaar te geven. Hoe doe je dat? Wij geven je een aantal tips!

Vijf tips om aandacht te geven op afstand 

Hoe geef je persoonlijke aandacht als je elkaar fysiek niet ziet? Een goede start is om wat informele momenten in te plannen. Digitale meetings plan je vaak in met een doel of t.b.v. een project. Het is goed om ook online ruimte in te plannen voor een informeel momentje, zonder werkgerelateerde meeting. Wij geven je vijf tips hiervoor! 

1. Plan een digitaal koffiemomentje  
We missen de informele babbel bij het koffiezetapparaat, waarbij je ook collega’s van andere afdelingen ontmoet. Het is heel makkelijk om hiervoor een digitale variant in te plannen. Plan hiervoor een afspraak in met een of meerdere collega’s.  
 
2. Digitaal speeddaten met (nieuwe) collega’s  
Ook in deze periode krijgt jouw organisatie waarschijnlijk meerdere nieuwe medewerkers in dienst. Zorg ervoor dat je nieuwe en bestaande personeel met elkaar kennismaakt. Plan digitale speeddates in. Zo voelen je nieuwe medewerkers zich betrokken bij je organisatie en kunnen je collega’s op een informele manier kennis maken met elkaar.  
 
3. Dagstart met positief rondje  
Veel organisaties plannen een dagelijkse dagstart in met het team. Vaak neem je op deze dag de lopende projecten en werkzaamheden door. Een goede tip is om ook een ‘informele dagstart’ per week te plannen. Bespreek je ervaringen van dit weekend of doe met het team een leuke energizer. Zo heb je ook een informeel moment met het team.  
 
4. Digitale vrijmibo  
Het meest leuke moment om informeel samen te zijn, is de vrijmibo. Waarom daarmee stoppen als je thuis werkt? Plan een digitale vrijmibo en laat wat leuks bij je collega’s thuis bezorgen voor bij de borrel. Of plan een digitale bier-/wijnproeverij met je team. Cheers! 
 
5. Samen een online game spelen  
Wissel een meeting af met iets actiefs! Er zijn verschillende online games die je samen kunt doen. Bijvoorbeeld een escape room en pubquiz. Hartstikke leuk om te doen en de tijd vliegt voorbij. 
 
Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk ons aanbod.