1. Home
  2. Klantenservice
  3. Nieuws & Blog
  4. Leuke kerstuitjes met het bedrijf, lees onze 5 tips!

Leuke kerstuitjes met het bedrijf, lees onze 5 tips!

| 19 augustus 2019
Leuke kerstuitjes met het bedrijf, lees onze 5 tips!
Leuke kerstuitjes met het bedrijf, lees onze 5 tips!

Niets heeft zo’n goede uitwerking op de relaties binnen uw team, afdeling, of bedrijf als een leuke activiteit met het hele personeel.

Zo rond Kerstmis sluiten we samen het jaar af, en in die feestelijke sfeer is het een goed idee om in een gezellig kerstuitje teamspirit en Christmas spirit met elkaar te verbinden. Een leuk kerstuitje met uw bedrijf is de kroon op het voorbije jaar en een positief startschot voor het nieuwe jaar dat voor de deur staat. Daarom geven we u hieronder een paar goede tips voor kerstuitjes waarmee u samen in een feestelijke kerstsfeer aan de mooiste tijd van het jaar begint.

Een kerstuitje om nooit te vergeten

Als variatie op een traditionele kerstborrel is een kerstuitje met het hele personeel een leuke manier om uw mensen iets gedenkwaardigs mee te geven deze Kerst. Kerstuitjes die passen bij de stijl van de afdeling of het bedrijf geven een bijzonder karakter aan een kerstfeest om nooit te vergeten. Het is dus zeker de moeite waard om er even voor te gaan zitten, zodat u een memorabel kerstuitje kunt organiseren: een gebaar dat uw waardering op een mooie, gezellige en perfect passende manier laat zien en laat voelen.

De place to be met kerstuitjes: 5 tips

De grote truc als het gaat om kerstuitjes is het vinden van het uitstapje dat past bij de mensen waar u het hele jaar mee heeft samengewerkt. Die mensen kent u natuurlijk het beste, dus de tips die we hier geven zijn eerder suggesties dan een kant en klare succesformule. We willen u juist inspireren, zodat u zelf een persoonlijk gebaar kunt maken. Is uw organisatie bijvoorbeeld sterk marktgericht en heeft u dagelijks te maken met de in- en verkoop van internationale handelswaar? Gooi er eens een speels jasje overheen en bezoek samen een oergezellige kerstmarkt die in de donkere dagen door het hele land worden gehouden.

Thema’s voor perfect passende kerstuitjes

Misschien zijn uw collega’s de hele dag in gesprek met klanten en contacten, om uw verhaal zo goed mogelijk over te brengen? Dan past een bezoek aan een sfeervolle winterse vertelling perfect, zoals bijvoorbeeld het sfeervolle Dickensfestijn in Deventer. Door het hele land worden de mooiste kerstverhalen verteld, dus met een goed glas glühwein in de hand samen naar een stemmige kerstvertelling luisteren kan precies de stijlvolle aftrap van de kerstperiode zijn die u zoekt. Heeft u een creatief bedrijf, waar vakmensen het hele jaar door de mooiste producten maken en ontwerpen? Dan kon de ijzige inspiratie van een ijssculpturenfestival wel eens de mooiste match opleveren. Zoals u merkt is aan elke organisatie wel een bijbehorend kerstthema te koppelen.

Kerstuitjes met muziek voor de juiste sfeer

Muziek is een belangrijk onderdeel van de kerstsfeer. Als muziek uw bedrijf tekent, of als uw personeel al weken debatteert over de winnaar van de jaarlijkse kersthitlijsten op de radio, dan kunt u hierop inhaken door uw kerstuitje te baseren op bijvoorbeeld een Christmas carol festival. Ook leuk voor de minder traditionele kerstuitjes: een ‘We All Love Christmas’ avond. Allemaal feestelijk de voetjes van de vloer op de melodie van alle bekende kerstknallers: dit jaar even geen ‘stille nacht’ voor uw collega’s!

Een kerstuitje met ambiance

Een laatste tip voor uw kerstuitje, maar dan speciaal voor dynamische, actieve bedrijven met medewerkers die van een beetje actie houden: waag samen een paar kunstjes in de fantastische ambiance van een overdekte ijsbaan. Zwieren en zwaaien op schaatsen, met uiteraard voldoende koek, zopie en ander lekkers om iedereen warm te houden. Reken maar dat zo’n activiteit genoeg foto’s gaat opleveren om een jaar lang me vooruit te kunnen...  

Zorg voor fantastische kerstversiering

U merkt het al: er is zoveel te kiezen als het gaat om leuke kerstuitjes, dat u altijd wel iets kunt vinden dat aansluit bij uw bedrijf en uw mensen. Wat u ook kiest, het is belangrijk om uw kerstuitje goed aan te kondigen om iedereen alvast in de juiste kerststemming te brengen. Vergeet daarom niet om ruim op tijd aan de slag te gaan met de kerstversiering op uw kantoor of uw andere werkruimtes. Maak hier iets gezamenlijks van, zodat die teamspirit en de Christmas spirit vast een beetje samen kunnen komen. Zoek een groepje vrijwilligers om uw kerstboom te versieren, of wijs als ludieke actie een CCO aan – uw eigen Central Christmas Officer. Als u uw mensen betrekt bij uw kerstuitje en uw sfeerverhogende kerstdecoratie, dan draait u samen vast warm voor the most wonderful time of the year: een perfect passend kerstuitstapje met uw hele personeel waar iedereen tot ver in het voorjaar warme herinneringen aan overhoudt.