1. Home
  2. Klantenservice
  3. Nieuws & Blog
  4. Een kerstborrel organiseren op het werk? Lees onze tips!

Een kerstborrel organiseren op het werk? Lees onze tips!

| 19 augustus 2019
Een kerstborrel organiseren op het werk? Lees onze tips!
Een kerstborrel organiseren op het werk? Lees onze tips!

We houden allemaal van tradities; zeker in deze tijd, wanneer het jaar weer op z’n einde loopt en de aankomende feestdagen alles in een gezelliger sfeertje hullen.

Veel bedrijven organiseren dan ook een kerstborrel, als speciale gelegenheid om hier met alle medewerkers even traditioneel en feestelijk bij stil te staan. Om op een gezellige manier het jaar af te sluiten. Om samen even te vieren wat er dit jaar allemaal is bereikt. Of gewoon om elkaar voordat de vakantie begint even hele mooie kerstdagen en een schitterende jaarwisseling toe te wensen. Lijkt een kerstborrel organiseren u een heel gedoe, zeker tussen alle kerstdrukte? Geen probleem: Makro Kerstpakketten helpt u graag een eindje op weg.
 

De uitnodiging voor de kerstborrel

Laten we beginnen bij het begin: de uitnodiging voor uw kerstborrel. Heel belangrijk bij dit soort evenementen is op tijd beginnen, zodat iedereen lang genoeg van tevoren weet wanneer de borrel plaatsvindt. De ‘drie W’s’ horen absoluut op de uitnodiging: Waar, Wanneer, en voor Wie wordt uw kerstborrel georganiseerd? Als dat eenmaal vaststaat is het belangrijk, maar vooral leuk om een mooie uitnodiging voor de kerstborrel te maken. Online vindt u genoeg sites waar u leuke uitnodigingen kunt vinden of maken, maar misschien weet u ook wel een collega met grafische vaardigheden te vinden om u hiermee te helpen. Daarbij is het slim, en zeker ook verantwoord, om mensen aan te moedigen samen van en naar de kerstborrel te reizen, zodat iedereen verzekerd is van een Bob voor een veilige terugweg. Zolang de uitnodigingen daadwerkelijk uitnodigend zijn en u ze op tijd de deur uit stuurt, is de aankleding een kwestie van smaak. Natuurlijk kunt u wel rekening houden met de huisstijl van uw bedrijf, met een duidelijk herkenbaar logo tussen de kerstthematiek, maar dat laten we graag aan uw eigen creativiteit over.

Ideeën voor een kerstborrel op het werk

Vervolgens moet er uiteraard een leuke invulling worden gegeven aan de kerstborrel op het werk. Onze belangrijkste tip: zorg ervoor dat het zo min mogelijk met de dagelijkse werkzaamheden te maken heeft. Leuke ideeën voor een kerstborrel op het werk zijn vaak licht en luchtig: een quiz of spel kan bijvoorbeeld een goede manier zijn om eens een heel andere sfeer neer te zetten. Natuurlijk mag ook de nodige aankleding niet ontbreken, maar daarvoor kunt u gelukkig gebruik maken van onze uitgifteservice. Zorg ook voor de nodige muzikale aankleding van de borrel, liefst met stemmige kerstmuziek: ook hier is wellicht een collega te vinden die het leuk vindt om als deejay te fungeren. Lukt dat niet, dan zijn er altijd nog kerstzenders in overvloed. Bij een kerstborrel is een korte toespraak namens de directie ook een bijna verplicht element, maar zorg er wel voor dat u het echt kort houdt. Bij een speech is luchtigheid het sleutelwoord: geen ellenlange of zware monologen, maar een opgewekt verhaal waarmee u iedereen met een glimlach de kerstvakantie in kunt sturen. Zo’n speech is bovendien een prachtige gelegenheid om toe te werken naar een centraal moment van uw kerstborrel: samen met al uw medewerkers het glas heffen, voor een mooie toast op al het moois van het afgelopen jaar, maar vooral op het nieuwe jaar dat u samen tegemoet gaat! Onthoud wel dat een kerstborrel op het werk vooral een borrel hoort te zijn: een gelegenheid om een goed glas te drinken met collega’s en even buiten de formele kaders van de reguliere werkdag te treden. Te veel activiteiten en lange toespraken staan uiteindelijk in de weg van het informele sfeertje waar uw kerstborrel juist zijn meerwaarde in bewijst. 

Hapjes voor de kerstborrel

Zonder lekkere hapjes is geen kerstborrel compleet, hoe goed u zich verder ook voorbereidt. Dat is gelukkig typisch een gebied waarop Makro u graag een handje helpt, want de beste hapjes voor uw kerstborrel vindt u met gemak in ons uitgebreide assortiment. Bepaal daarom goed hoeveel mensen er op uw kerstborrel zullen verschijnen en denk ook na over een deels vegetarisch aanbod van hapjes, want steeds meer mensen zien af van vlees en vis, ook met Kerstmis. Op onze Makro Food afdeling vindt u ideeën genoeg voor kant-en-klare hapjes in alle soorten en maten. Dat is ook meteen een mooie gelegenheid om te zorgen dat u voldoende dranken in huis heeft, zodat er straks daadwerkelijk iets te borrelen valt. U ziet: een kerstborrel organiseren is vooral een kwestie van doen. Bij de invulling en aankleding van deze feestelijke afsluiter van uw jaar op de zaak kunt u vertrouwen op Makro: niet alleen met onze praktische tips en adviezen, maar vooral ook voor een keur aan de lekkerste hapjes en drankjes om uw eigen kerstborrel tot een klinkend succes te maken!