1. Home
  2. Klantenservice
  3. Nieuws & Blog
  4. Een kerst relatiegeschenk? Onze 5 aanbevelingen

Een kerst relatiegeschenk? Onze 5 aanbevelingen

| 11 april 2019
Een kerst relatiegeschenk? Onze 5 aanbevelingen
Een kerst relatiegeschenk? Onze 5 aanbevelingen

We kennen allemaal de traditie van onze kerstpakketten: dozen vol leuke en lekkere kerstgeschenken, waarmee Makro jaarlijks zo’n anderhalf miljoen Nederlanders blij mag maken...

De kerstperiode is met al haar cadeaus en feestelijke momenten bij uitstek geschikt om onze waardering voor elkaar te laten blijken. Waarom zou u daarom dit jaar niet ook een attent kerstgebaar naar uw relaties en contacten sturen? We geven u ter inspiratie een aantal tips en suggesties waarmee u de geest van Kerstmis ook buiten de muren van uw bedrijf op een persoonlijke manier kunt verspreiden.

De ideale manier van klantenbinding

Gewaardeerde klanten wilt u natuurlijk het liefste zo goed mogelijk vasthouden. Klantenbinding is een essentieel onderdeel van elke marketingstrategie. Een sfeervolle kerstverrassing is dan ook een prachtige gelegenheid om uw waardering te laten blijken, maar dan wel op een spontane, ongedwongen en vooral feestelijke manier. Als u zich een klein beetje verdiept in de relaties waarmee u door het jaar heen heeft samengewerkt, dan wordt het een koud kunstje om een kerst relatiegeschenk uit te delen waarmee u de herinnering aan uw zakelijke contact in een warm en fonkelend kerstlicht laat baden!

Top 5 originele relatiegeschenken om de kerst extra glans te geven

Het meest wezenlijke van een pakkend kerst relatiegeschenk is een persoonlijke touch. Er zijn ontelbaar veel manieren om van uw kerstgebaar een persoonlijk gebaar te maken, waarbij alles afhangt van de aard van uw relatie en de inhoud van de samenwerking. Wees daarom altijd origineel. Als u inspiratie nodig heeft, dan zijn de kerstpakketten die u in het Makro assortiment vindt een uitstekend uitgangspunt, want hierin is voor iedere smaak en elke relatie iets persoonlijks en origineels te vinden. Voor het gemak zijn onze pakketten ingedeeld in categorieën die zich richten op bijvoorbeeld lifestyle, wellness, avontuur en outdoor, of traditionele thema’s zoals de mooiste wijnen en sfeervolle smaakmakers.

Een authentiek gebaar naar al uw relaties

Wie verder wil kijken dan de diversiteit van onze kerstpakketten, kan bij ons helemaal zelf een persoonlijke selectie samenstellen voor een extra authentiek gebaar. U kiest samen met onze medewerkers bijvoorbeeld voor een stoere vuurkorf gecombineerd met een fles bijzonder goede gin, zodat u er een persoonlijke boodschap aan toe kunt voegen: “Bedankt voor je inzet - laten we het vuur van onze samenwerking warm houden in 2020!” U ziet: een origineel kerst relatiegeschenk hoeft niet ingewikkeld te zijn, als het uw relaties maar op een persoonlijke manier raakt, zodat de herinnering van uw partners een gouden kerstrandje krijgt.

Neem de tijd voor een kerst relatiegeschenk op maat

Heeft u dit jaar met externe partijen dagenlang overlegd over de creatie van een nieuw concept, of de verbetering van een succesvol product? Wat dacht u van het nieuwste kookboek van één van onze sterrenchefs, met daarbij een mooie fles wijn en een exclusief kookschort? Zo benadrukt u op een feestelijke manier de creatieve impuls die uw relaties u hebben gegeven terwijl u samen op nieuwe recepten broedde – en weer met een heel persoonlijke twist. Aan elk relatiegeschenk koppelt u uw eigen boodschap als blijk van waardering. Zo maakt u naar al uw relaties een passend gebaar met een kerst relatiegeschenk op maat.

Uw fantasie is de enige grens

Het bedenken van een origineel relatiegeschenk op maat als kerstattentie is niet alleen een zinnige investering van uw tijd, het is ook nog eens erg leuk om te doen. Zeker met de persoonlijke selectie die we u bij Makro Kerstpakketten bieden is uw eigen fantasie de enige grens bij het vinden van precies het goede kerstgeschenk, voor een unieke manier om dit jaar uw relaties in een warme kerstsfeer uw waardering te laten blijken.