Donatie aan voedselbank

| 27 mei 2013
Donatie aan voedselbank
Donatie aan voedselbank

Ambassadeur van de Voedselbank René Froger nam vandaag de opbrengst van een grote actie van Makro en zijn ondernemende klanten in ontvangst

Ambassadeur René Froger neemt deze ‘grote vis’ ter waarde van 75.000 euro in ontvangst

Ambassadeur van de Voedselbank René Froger nam vandaag de opbrengst van een grote actie van Makro en zijn ondernemende klanten in ontvangst. Froger ontving symbolisch een ‘grote vis’. Deze vis staat voor een enorme partij van maar liefst 40 pallets levensmiddelen, ter waarde van 75.000 euro. Vele klanten van de Voedselbank kunnen meeprofiteren van deze donatie.
 

Makro verkocht in 2012 speciale kerstpakketten waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank. De totale opbrengst die Makro, mede namens haar klanten, heeft overhandigd bedroeg 75.000 euro. De bekendmaking van het resultaat van de actie en de symbolische overdracht door het uitreiken van een ‘grote vis’, gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op de verse visafdeling van Makro. Deze ‘grote vis’ refereert naar het logo van de Voedselbank. Makro Nederland heeft al jaren een goede en brede samenwerking met de Voedselbank. Naast de periodieke levering van flinke hoeveelheden levensmiddelen door de vestigingen, worden er ook extra acties gehouden waarvan de opbrengst naar de Voedselbank gaat.

“Voedselbanken Nederland is uiteraard enorm blij met deze forse donatie. Wij gaan de aangeboden artikelen zo snel mogelijk verdelen over de voedselbanken in het land, zodat de levensmiddelen direct kunnen worden uitgedeeld’’, zei René Froger, ambassadeur van de Voedselbanken Nederland.

Makro werkt al vele jaren samen met de Voedselbank. “Juist als een grote aanbieder van levensmiddelen vinden we het belangrijk om niet alleen partner te zijn voor ondernemers, maar ook maatschappelijk mee te helpen. Veel van onze vestigingen hebben een vanzelfsprekende samenwerking met lokale voedselbanken en voorzien deze met regelmaat van levensmiddelen”, aldus Jean-Pierre Bienfait, algemeen-directeur Makro Nederland. “Makro draagt de Voedselbank een warm hart toe en zal de aankomende jaren de samenwerking nog meer intensiveren en uitbreiden.”

0 reacties

Reageer op dit artikel