1. Home
  2. Bijzondere aandacht geven in bijzondere tijden

Bijzondere aandacht geven in bijzondere tijden

Geef persoonlijk aandacht - ook op afstand
| 30 juni 2020
Bijzondere aandacht geven in bijzondere tijden
Bijzondere aandacht geven in bijzondere tijden

Het zijn bijzondere tijden. De meeste van ons werken thuis, meetings zijn digitaal en je ziet je collega’s minder op de werkvloer. Dit kan aanzienlijk effect hebben op je werkplezier. Persoonlijke aandacht is hierbij van groot belang – ook op afstand!

Belang van persoonlijke aandacht


Een klein gebaar van aandacht maakt iedereen blij. Bijvoorbeeld een compliment, schouderklopje of een kleine attentie maken een groot verschil! Als je een blijk van waardering van je werkgever ontvangt, voel je je gesteund en krijg je bevestiging dat je je werk goed doet. Het geeft je plezier en versterkt de band tussen werkgever en werknemer.

Nu iedereen thuis werkt, is het lastiger om persoonlijke aandacht te geven aan je collega’s. Maar juist in deze bijzondere tijden is dit van onmiskenbaar belang! Door je collega’s te laten weten dat je aan hen denkt, steek je hen een hart onder de riem. Maar hoe doe je dit als iedereen thuis werkt?

Persoonlijke aandacht op afstand

Iedereen vindt een andere vorm van persoonlijke aandacht prettig. De een ontvangt graag een compliment, terwijl een ander  liever persoonlijke aandacht krijgt in de vorm van tijd. Een ander ontvangt misschien weer liever een cadeau . Het allerbelangrijkste bij het geven van aandacht is dat je je collega’s leert kennen: welke vorm van aandacht vinden zij prettig? Dat is de basis voor het geven van aandacht – ook op afstand. Als je weet welke vorm van aandacht jouw collega’s fijn vinden, dan kun je aan de slag met het geven van aandacht. Hier alvast wat suggesties om je op weg te helpen:

  1. Stuur een handgeschreven, persoonlijk compliment
Horen dat je gewaardeerd wordt is altijd prettig. Een mooi compliment stimuleert je als werknemer en geeft je een fijn gevoel. Het effect van een compliment is het grootst als deze persoonlijk van jou van toepassing is. Stem het compliment dus af  op de ontvanger: waar is deze persoon goed in? Heeft deze medewerker onlangs een succes meegemaakt? Door een handgeschreven kaart laat je zien dat je extra veel moeite doet. Digitaal verzenden kan natuurlijk ook!
  1. Vier professionele successen, maar ook persoonlijke momenten
In onzekere tijden is het belangrijk dat je mooie momenten samen viert! Vier dus samen tijdens de vrijmibo professionele successen en mijlpalen. Vier bijvoorbeeld dat een project goed is afgerond of het jubileum van een medewerker. Maar besteed ook aandacht aan persoonlijke momenten: vier verjaardagen, geboortes of de aankoop van een nieuw huis. Door ook persoonlijke mijlpalen te vieren laat je zien dat je betrokken bent bij je collega’s!
  1. Maak tijd vrij voor je collega’s
Het lijkt zo simpel, maar een van de meest belangrijke vormen van aandacht is het maken van tijd voor elkaar. Zorg ervoor dat je tijd maakt voor je collega’s, mét en zonder reden. Plan behalve je meetings voor projecten ook een koffiemomentje om even te vragen hoe het met je collega’s gaat.

  1. Geef een mooie attentie
Een mooie attentie, in de vorm van een cadeau of een tegoedbon is leuk om te krijgen. Onverwacht een cadeau krijgen en het uitpakken hiervan geeft plezier.  Steek je collega’s bijvoorbeeld een hart onder de riem met een attentie die het thuiswerken nét wat leuker maakt.  Of geef ze een leuk borrelpakket zodat ze digitaal kunnen meedoen aan de vrijdagmiddagborrel.

Aandacht in de vorm van een attentie
Wil jij je collega’s helpen met een mooi cadeau? Onze adviseurs helpen je graag. Wij hebben een mooi assortiment aan cadeaus die het thuiswerken nét een beetje leuker maken. Of geef je liever een verrassende, zomerse attentie? Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden!